luni, 28 martie 2011



Trupa DISTINTO a fost infiintata in anul 2005. Genul abordat, POP-OPERA, este unul relativ nou pe piata internationala, iar in Romania, genul pe care trupa Distinto il promoveaza este unic. Cei trei interpreti isi propun sa aduca in peisajul muzical romanesc actual un gen nou: clasic, dar in acelasi timp comercial, modern, dar totodata distins.


Numele "DISTINTO" provine din limba italiana, avand dubla semnificatie, insemnand DISTINCT sau DISTINS, si defineste noul gen pe care formatia il abordeaza: POP-OPERA. Diferenta fata de celelalte genuri existente reiese, atat din abordarea vocala, cat si din aranjamentul orchestral simfonic pe ritmuri pop.


Din august 2008, trupa DISITNTO este impresariata de Music Management, colaborare care se dovedeste foarte fructuoasa: in iulie 2008, trupa DISTINTO este invitata sa cante in deschiderea concertelor lui Julio Iglesias de la Cluj si Iasi, iar reactia publicului la evolutia solistilor confirma necesitatea acestui gen pe piata romaneasca. Urmeaza, in mod firesc, o serie de concerte impresionante: deschiderea concertului "Noaptea celor 5 tenori" la Sala Palatului din Bucuresti, "Concertul de Craciun" organizat de Filarmonica "George Enescu" din Bucuresti, recitalul din spectacolul "Marele Concert al Verii" la Opera din Brasov, concertele cu Francesco Napoli de la Sala Palatului din Bucuresti, recitalurile din cadrul Festivalurilor Mangalia (2008, 2009, 2010), Mamaia (2008, 2009, 2010), recital in Gala de Premiere "Romanian Music Awards 2010" de la Craiova, intonarea Imnului de Stat al Romaniei in Finala Cupei Romaniei 2009 de la Tg. Jiu sau in Gala de Premiere a Comitetului Olimpic Roman, recital in deschiderea Campionatului Mondial de Haltere 2009 de la Bucuresti, recital in deschiderea Cupei Mondiale de Judo 2010 de la Bucuresti, concertul "Seara Italiana" alaturi de Ianna si de orchestra simfonica European Royal Orchestra de la Arenele Romane, concertul de lansare al albumului propriu in cadrul Festivalului de la Mamaia unde DISTINTO i-a avut ca invitati pe Francesco Napoli, Adrian Romcescu, Ianna si Nicola, recital in stagiunea Operei din Constanta, etc.


In anul 2008, trupa DISTINTO incepe colaborarea cu Casa de Productie Cat Music, colaborare care aduce pe piata romaneasca primul album al formatiei. Albumul "Distinto" repreziinta o premiera pentru muzica romaneasca: in primul rand, pentru ca defineste genul abordat prin lucrarile muzicale noi prezentate; in al doilea rand, pentru ca propune transformarea stilistica, in genul clasico-romantic, a celor mai importante creatii romanesti si internationale, care prin valoarea lor si-au pastrat "nemurirea" in constiinta si sufletele iubitorilor de muzica din Romania. Si, in al treilea rand, pentru ca maniera propusa de cei 3 solisti, reprezinta una dintre cele mai rafinate expresii ale stilului bel-canto.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu